Příprava výukového materiálu pro tvorbu GUI v MATLABu - Šimek, Jakub (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem této diplomové práce bylo vytvoření výukového materiálu pro tvorbu grafických uživatelských rozhraní v prostředí programu MATLAB. Čitatel zde nalezne základní postupy tvorby GUI, získá přehled o jednotlivých grafických objektech a seznámí se s prostředím GUIDE, které je pro vývoj aplikací určeno. Učební text je doplněn o praktické ukázky zdrojových kódů, aby čtenáři co nejvíce přiblížila probíranou problematiku. Celý materiál je doplněn o dvě ilustrativní funkční aplikace s výpisem jejich zdrojových kódů.
Preparation of educational material for developing of GUI in MATLAB
Keywords: MATLAB; program; GUI; objekt; aplikace; zdrojový kód; příklad; MATLAB program; GUI; object; application; source code; example