Uplatnění metod štíhlé výroby ve vybrané organizaci - Krumlová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce zkoumá používané metody štíhlé výroby ve společnosti Gerresheimer ve výrobním závodě v Horšovském Týně. Společnost se zabývá výrobou inhalátorů, inzulinových per a dalších plastových výrobků pro zdravotnický průmysl. Štíhlá výroba patří k moderním přístupům řízení výroby. Snaží se o zvýšení efektivity výroby a minimalizaci plýtvání. Plýtváním se rozumí všechny činnosti, které nepřidávají hodnotu výrobku a zvyšují jeho náklady. Práce hodnotí činnost vybrané společnosti na základě vybraných metod štíhlé výroby a dlouhodobé analýzy pracoviště. Zaměřuje se především na metodu 5S. V závěru, po zjištění současného stavu, jsou navržena opatření pro možné zlepšení metody 5S. Je zde také návrh, jak zavést metodu 5S v malém podniku.
The Application of Lean Production Methods at the Enterprise
Keywords: štíhlá výroba; plýtvání; metoda 5S; Gerresheimer; Lean Production; Waste; 5S Method; Gerresheimer