Poruchy příjmu potravy v období dospívání - Jáglová, Štěpánka (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se zabývá problematikou poruch příjmu potravy, zejména mentální anorexií a mentální bulimií v období dospívání. Teoretická část se zaměřuje na problematiku dospívání a poruch příjmu potravy obecně. Je charakterizováno období dospívání v členění na období rané a pozdní adolescence, včetně psychických i tělesných změn typických pro toto období. Dále jsou zde vymezeny poruchy příjmu potravy, jejich příčiny, důsledky a možnosti léčby. Cílem praktické části práce je pak zhodnotit informovanost dnešní mládeže o poruchách příjmu potravy, zhodnotit její schopnost adekvátní reakce při výskytu těchto poruch v kolektivu a celkově i primární prevenci v této oblasti ve školství.
Eating disorders in adolescence