Fairtradové ovoce a květiny na českém trhu - Neuwirthová, Alena (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce má za cíl představit specifické standardy pro fairtradové komodity, konkrétně ovoce a květiny. Dále analyzovat nabídku fairtradového ovoce a květin na českém trhu a zjistit postoj spotřebitelů k těmto dvěma certifikovaným komoditám. Pozornost je věnována rovněž kampaním, které mají zlepšit povědomí spotřebitelů o fair trade a podpořit zájem o reálné nákupy.
Fairtrade fruits and flowers on the Czech market
Keywords: fair trade; ovoce; květiny; certifikace; produkční standardy; dotazníkové šetření; Česká republika; trh; rozhovory; globální Jih; fair trade; fruit; flowers; certification; production standards; questionnaire survey; The Czech Republic; market; interviews; global South