Vliv chodu počasí na ekonomiku chovu skotu v podhorských oblastech - Svoboda, Pavel (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato diplomová práce je zaměřena na posouzení vlivu chodu počasí na užitkovost a ekonomiku pastevního chovu skotu v pohraničních oblastech jižních Čech. Cílem práce bylo porovnat průběh meteorologických ukazatelů ze tří sledovaných let a dát je do souvislosti s ekonomikou živočišné výroby. V samotné experimentální části jsem se věnoval vyhledávání a zpracování podkladů pro výpočet ekonomických ukazatelů firmy AGRO SVOBODA s.r.o. a zpracováním meteorologických dat, která mi poskytla katedra krajinného managementu.
The impact of weather changes on the economy of cattle breeding in foothill areas
Keywords: masný skot; pastva; skot bez tržní produkce mléka; pastevní chov; etologie; agrometeorologie; meteorologie; ekonomika chovu skotu; klimatické změny; počasí.; beef cattle; grazing; suckler cattle; pasture raised cattle; etology; agrometeorology; meteorology; economics of cattle production; weather changes; climatic changes; weather.