Návrat do práce pomocí implementace projektů Evropského sociálního fondu v programovém období 2004 - 2006: Řešení dlouhodobé nezaměstnanosti v Jihočeském kraji - Barvířová, Denisa (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce je zaměřena na dlouhodobou nezaměstnanost a představení možnosti jejího řešení pomocí projektů financovaných Evropskou unii, konkrétně pomocí Evropského sociálního fondu. Je rozdělena do 5 základních částí. První část je zaměřena na charakteristiku nezaměstnanosti a její důsledky. Politika zaměstnanosti v České republice a Evropské unii je obsahem druhé části práce. Třetí část popisuje Evropský sociální fond a jeho cíle. Čtvrtá část práce se zabývá projektem financovaným z Evropského sociálního fondu - Návrat do práce v Jihočeském kraji. Tato část projekt nejen popisuje, ale také se zabývá jeho realizací a výstupy. Poslední část práce obsahuje diskusi nad výsledky projektu.
Return to the Job by the Help of European Social Fund Projects Implementaion in Programme Period 2004 - 2006: Solution of Long-term Unemployment in South Bohemia
Keywords: nezaměstnanost; dlouhodobá nezaměstnanost; politika zaměstnanosti; Evropská unie; Evropský sociální fond; projekt; unemployment; long-term unemployment; labour policy; European Union; European social fund; project