Návrh naučné stezky na školní zahradě - Velíšková, Nikola (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato bakalářská práce se zabývá možností propojení předmětů s výukou na čerstvém vzduchu. Stezka je navržena v areálu školní zahrady ve Křemži a její součástí jsou nejen informační tabule, ale také připravené aktivity pro pedagogy a žáky prvního stupně. Teoretická část se věnuje historii školních zahrad, jejich začlenění ve výuce a vybavením. Praktická část práce obsahuje sedm naučných tabulí s texty a metodickým soupisem aktivit pro jednotlivá stanoviště. Na základě dotazníkového šetření, které bylo zasláno pedagogickým pracovníkům Základní školy ve Křemži, je zřejmé, že naučnou stezku by učitelé na školní zahradě velmi ocenili.
Design of school nature trail
Keywords: Klíčová slova: naučná stezka; Křemže; základní škola; informační tabule; aktivita; Keywords: nature trail; Kremze; primary school; signboards; activity