Stravování v mateřské škole jako jedna z forem podpory zdravé výživy - Štěpánková, Ivana (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce se zabývá tématem výživy a stravování dětí předškolního věku. Teoretická část definuje dítě předškolního věku, zdraví a zdravou výživu, vliv výživy na zdraví dítěte, výchovu dětí ke správné výživě, legislativu a předpisy stravování dětí v mateřské škole. Cílem bakalářské práce bylo vytvořit metodický materiál, který by se dal použít při práci s dětmi v mateřské škole. Děti se tak seznámí se základním rozdělením potravin, formou prožitkového učení si společně vyrobí zdravé svačinky, nápoje a seznámí se se správným způsobem stolování. V praktické části jsou vypracované metodické listy a popsáno uvedení těchto činností do praxe včetně evaluace. Vše je doplněno názornými fotografiemi.
Eating out in nursery school as one of the forms of aid of healthy nutrition
Keywords: předškolní věk; výživa; zdraví; stravování.; preschool age; nutrition; health; boarding.