Dopady domácího násilí v rodině na dítě z pohledu sociálních pracovníků OSPOD - Havránková, Iveta (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce se zabývá problematikou domácího násilí v rodině a jeho dopadů na dítě z pohledu sociálních pracovníků OSPOD. Představuje rodinu, domácí násilí, platnou legislativu, syndrom CAN. Pozornost je věnována dětem jako svědkům i přímým obětem domácího násilí, sociální práci s rodinou zasaženou domácím násilím zaměřující se na specifika činnosti OSPOD. Jsou zmíněny dilematické situace na straně sociálních pracovníků. Práce se soustřeďuje se na rozličné dopady domácího násilí na psychický stav a chování dítěte, na jeho morální vývoj, studijní výsledky, vztahy s vrstevníky, rodiči, partnerské vztahy a kontakt s agresorem.
Impacts of domestic violence in the family on the child from the pespective of social workers OSPOD
Keywords: domácí násilí; rodina; dítě; syndrom CAN; OSPOD; dopady domácího násilí na děti; domestic violence; family; child; CAN syndrome; OSPOD; impacts of domestic violence on children