Stupně efektivností vlastních nákladů a jejich hodnocení - Pejřilová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2010)
Tématem bakalářské práce je vyjádření stupňů efektivnosti nákladů na objem produkce ve vybraných zemědělských podnicích. Práce se zabývá zejména nákladovostí, relativní změnou nákladů ovlivněnou nákladovostí, relativní změnou nákladů vlivem výkonů a indexem výkonů v těchto organizacích. Skrze popsané veličiny jsou organizace rozřazeny do devíti stupňů efektivnosti vynaložených nákladů, které vyjadřují kvalitativně rozdílný vývojový stav vycházející ze závislosti mezi objemem produkce a náklady vynaloženými na dosažení daného objemu produkce.
Degrees of cost efficiency and their evaluation
Keywords: Pojem náklady; závislost nákladů; nákladovost; diferenciální náklad; efektivnost nákladů; hospodárnost; stupně efektivnosti nákladů; Costs; costs dependence; cost ratio; differential cots; cost-efficiency; economy; costs-efficiency levels