Vyjadřování přípustky ve španělštině: kontrastivní studie na pozadí češtiny - Trappová, Karolína (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato kvalifikační práce se zabývá kontrastivní studií přípustky v českém a španělském jazyce. Práce je rozdělena na část teoretickou, kde bude na základě sekundární literatury popsána sémantika přípustkových souvětí v obou jazycích, a část praktickou. V části praktické bude dále na základě paralelního korpusu zkoumáno, jaké lexikální ekvivalenty odpovídají českým výrazům, přičemž budou dále detailně zkoumány jednotlivé rozdíly.
The concessive meaning in Spanish: a contrastive study of Spanish and Czech
Keywords: přípustka; příslovečné určení přípustky; přípustková souvětí; kontrastivní studie na pozadí češtiny; vyjadřování přípustky ve španělštině; concessives; concessives clauses; concessive meaning; contrastive study of Spanish and Czech; concessives expressions in Spanish