Monitorování metod sociální práce zaměřených na integraci žadatelů o azyl, imigrantů a azylantů - Černochová, Simona (Jihočeská univerzita, 2007)
Metody sociální práce zaměřené na integraci uprchlíků dodnes nejsou jednoznačně specifikovány. V této práci se proto snažím zmapovat dosavadní metody sociální práce zaměřené na tuto problematiku v České republice a pokusit se zjistit, zda by organizace pracující s touto skupinou klientů uvítaly oficiální vypracování těchto metod, jejich konkrétní pojmenování a shrnutí.
Monitoring of Social Work Methods Aimed at Integration of Asylum Seekers, Immigrants and Recognized Refugees
Keywords: Žadatelé o azyl; azylanti; imigranti; metody; sociální práce; asylum seekers; immigrants; methods; social-work