Živočichové zahrady a jejich funkce v ekosystému: případová studie s využitím problematiky ve školním vzdělávání. - Fiala, Milan (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce je orientovaná na základní spektrum živočichů žijících v zahradách. Obsahuje výběr modelových druhů, které jsou zahrnuty v učivu přírodopisu pro základní školy a jsou součástí fauny zahrad. Na základě analýzy učebnic a zběžného faunistického průzkumu vybrané modelové zahrady byl připraven návrh vzdělávacího celku s tématikou živočichové zahrad a počítačovou podporou výuky (PC a interaktivní tabule), který může být užit ve výuce přírodopisu na základních školách.
Animals living in a garden and their functions in the ecosystem: a case study using the issue in school education.
Keywords: učivo; přírodopis; vzdělávací celek pro výuku podporovanou počítačem bezobratlí a obratlovci zahrad; funkce v ekosystému; faunistický průzkum.; curriculum; science; educational unit for teaching supported by computer garden invertebrates and vertebrates; function in the ecosystem; faunistic investigation.