Využití expozice Třeboňsko - krajina a lidé při výuce zoologie obratlovců - Rokos, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2012)
Hlavním cílem diplomové práce bylo vytvoření didaktických materiálů s motivačními prvky, které by využívaly prostor expozice ?Třeboňsko ? krajina a lidé? při výuce zoologie obratlovců. Materiály jsou určeny žákům základních škol a středních škol především v okolí Třeboně. Diplomová práce obsahuje pojmovou a strukturální analýza tématu obratlovců v učebnicích přírodopisu a biologie. Navržené materiály jsou rozděleny do dvou skupin. První skupinou je soubor informačních pracovních listů a pracovních listů, které jsou využitelné přímo v expozici. Druhou skupinou jsou návrhy exkurzí. Materiály jsou doplněny o úkoly a otázky. Některé z úkolů byly i prakticky ověřeny. Diplomová práce byla řešena v rámci projektu GA JU 065/2010/S.
Use exhibition Třeboňsko - landscape and people in teaching vertebrate zoology
Keywords: obratlovci; Třeboňsko; analýza učebnic; pracovní listy; exkurze; vertebrates; Třeboňsko; analysis of schoolbooks; worksheets; excursions