Projevy a příčiny agrese u dětí navštěvující 1. stupeň základní školy - Schusserová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2020)
Tématem bakalářské práce je: Projevy a příčiny u dětí navštěvující 1. stupeň základní školy. Cílem bakalářské práce je uvedení do problematiky agrese, uvedení příčin a projevů podporující agresivní chování. Teoretická část se zaměřuje na pojem agrese a agresivita, cituje teorie agrese, věnuje se příčinám a projevům agrese. Dále uvádí charakteristiku dětí prožívající období mladšího školního věku. Praktická část pomocí kvantitativního výzkumu a metody dotazníkového šetření zkoumá jak a výzkum zkoumající jak žáci vnímají a pracují s agresí ve školní třídě. Dochází k ověření hypotetických výroků a jejich vyhodnocení. Závěrečná část končí diskuzí a celkovým shrnutím.
Manifestations of aggression in children attending the first stage of elementary school
Keywords: agrese; agresivita; teorie agrese; příčiny agrese; projevy agrese; žáci prvního stupně základní školy; aggression; aggression; theory of aggression; causes of aggression; manifestations of aggression; primary school pupils