Ekonom Milan Zelený - Lepič, Pavel (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem této práce je přiblížit osobnost Milana Zeleného, který má mezinárodní vědecký kredit, ale v České republice není kupodivu dosud znám adekvátně svému věhlasu. Tato práce může sloužit jako pomůcka pro zájemce o studium ekonomiky, protože jeho postava v ní hraje velice zajímavou roli. Součástí je vytvořit bibliografický a odborný profil ekonoma Milana Zeleného. Dále je zde zpracován jeho životopis, jeho publikace a jeho názory (ekonomické, ale i všeobecné). Vypracováno je i několik důležitých ekonomických pojmů, které s jeho osobností úzce souvisí. Základ práce je postaven na studiu literatury v českém jazyce. Jako zdroje pro sestavení bakalářské práce byla využita částečně odborná literatura, která se zabývá danou problematikou. Dále se využívalo internetových zdrojů, hlavně k seznámení s osobou Milana Zeleného a k získání sekundárních zdrojů. Právě práce se sekundárními zdroji byla většinou prováděna v anglickém jazyce, což souvisí s působností Milana Zeleného. Často jsou používány internetové archívy ekonomických časopisů. Nejdůležitějším zdrojem však zůstaly publikace Milana Zeleného.
Economist Milan Zelený
Keywords: Milan Zelený; životopis; publikace; privatizace; Slušovice; čeští ekonomové v exilu; Baťa systém; ekonomické žebříčky; impakt faktor; ekonomická transformace.; Milan Zelený; curriculum vitae; publications; privatization; Slušovice; Czech economists in exile; system of Baťa; economic rankings; impact factor; economic transformation.