Postava vracející se z koncentračního tábora - Puklická, Vendula (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce se zaměřuje na zobrazení postav vracejících se z koncentračního tábora a utváření jejich identity v pěti titulech: Píseň o lítosti (1947) Viktora Fischla, Ohnivé písmo (1950) Karla Josefa Beneše, Dita Saxová (1962) Arnošta Lustiga, Štír (1983) Zena Dostála a Hana (2017) Aleny Mornštajnové, které reprezentují dobové diskurzy druhé poloviny 20. století a počátku 21. století. Bakalářská práce na proměně postav představí i ideje diskurzů, které tyto texty formovaly.
The Character Returning from Concentration Camp
Keywords: Viktor Fischl; Karel Josef Beneš; Arnošt Lustig; Zeno Dostál; Alena Mornštajnová; Viktor Fischl; Karel Josef Beneš; Arnošt Lustig; Zeno Dostál; Alena Mornštajnová