Problematika zadlužování sociální skupiny senioři - Neuwirthová, Jana (Jihočeská univerzita, 2019)
Práce se zabývá problematikou zadlužování seniorů, jako jedné ze sociálních skupin, která je v současné době velmi aktuálním tématem. Cílem bakalářské práce je seznámení se způsobem, jak se mohou senioři zadlužit a jakou cestou jim pomoci předejít dluhové pasti. Bakalářská práce popisuje finanční zadluženost seniorů, která vede do nepříznivé finanční i životní situace. Následkem této situace je vznik exekucí. Práce vysvětluje pojmy jako exekuce, soudní exekutoři a jejich praktiky. Dále shrnuje sociální práci se zadluženými lidmi, prevenci a metody práce se seniory.
The problem of Indebtedness of the Social Group of Seniors
Keywords: zadluženost; exekuce; soudní exekutoři; sociální práce se zadluženými seniory; dluhové poradenství; oddlužení; indebtedness; execution; court executors; social work with indebted seniors; debt counselling; debt relief