Role marketingu při formování zážitkových produktů cestovního ruchu na Příbramsku - Hartlová, Jana (Jihočeská univerzita, 2009)
Hlavním cílem této diplomové práce s názvem "Role marketingu při formování zážitkových produktů cestovního ruchu na Příbramsku" je zhodnotit roli marketingu při tvorbě nového zážitkového produktu cestovního ruchu na Příbramsku. Dílčími cíly jsou analýza cestovního ruchu na Příbramsku, návrh vhodné spolupráce při tvorbě a realizaci nového produktu v oblasti zážitkového cestovního ruchu, návrh propagačního materiálu pro nový produkt. Na počátku diplomové práce je úvod. Dále je v práci popsána metodika práce a jsou stanoveny hypotézy, které jsou pak v závěru potvrzeny nebo vyvráceny. Následují teoretická část (kapitola Literární rešerše), v níž jsou vymezeny pojmy spojené s tématem diplomové práce a analyticko-syntetická část (kapitola Vlastní práce a Závěr). V kapitole Vlastní práce jsou provedeny analýzy týkající se vymezeného území, konkrétně jsou to: analýza potenciálu cestovního ruchu na straně nabídky, SWOT analýza a analýza potenciálu cestovního ruchu na straně poptávky. Součástí kapitoly je také návrh nového produktu v oblasti zážitkového cestovního ruchu a zhodnocení role marketingu při jeho tvorbě z hlediska marketingových nástrojů.
The role of marketing at formation of adventure tourist trade´s products in the Pribram City and environs
Keywords: Zážitkový cestovní ruch; Zážitkový produkt cestovního ruchu/ produkt zážitkového cestovního ruchu; Marketing cestovního ruchu; Marketingový mix v cestovním ruchu; Produkt cestovního ruchu; Event marketing; Tvorba balíčku služeb (tvorba package); Adventure tourism; Adventure tourist product; Marketing of tourism; Marketing mix in tourism; Tourist product; Event marketing; Packaging