Pojištění v oblasti cestovního ruchu - Šedivá, Jana (Jihočeská univerzita, 2007)
V mé diplomové práci na téma '' Pojištění v oblasti cestovního ruchu'' se zabývám porovnáním jednotlivých druhů pojištění v cestovním ruchu v České republice a v Evropské unii. Pojištění v cestovním ruchu je služba, která má účastníky v cestovním ruchu zabezpečit před nahodilými (nepředvídanými) událostmi. Pojištěním se zajišťuje právo účastníka na výplatu peněžních prostředků souvisejících s úhradou výdajů, které mu z nahodilé události vznikly. Za nahodilou událost se považuje každá událost, o které účastníci pojištění důvodně předpokládají, že sice může nastat, ale v době vzniku pojištění nevědí, kdy se tak stane, případně, zda se tak vůbec stane. Základem cestovního pojištění je úhrada léčebných výloh v případě, že v zahraničí onemocníte nebo utrpíte úraz. Z tohoto pojištění za vás pojišťovna uhradí náklady za ošetření, hospitalizaci, léčení, výlohy na léky, nezbytné převozy apod. Pojistit se lze na libovolnou dobu od jednoho dne do jednoho roku.
The travel insurance in the travel movement
Keywords: cestovní pojištění; cestovní ruch; pojišťovna; cestovní kancelář; dopravní pojištění; travel insurance; tourist trade; Insurance Office; Tourist Office; transport insurance