Rozbor hospodaření vybraného podnikatelského subjektu - Brychtová, Šárka (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem této diplomové práce bylo zpracovat analýzu hospodaření vybraného podnikatelského subjektu. Na základě tohoto byla nejprve provedena finanční analýza z hlediska časového. Časové srovnání spočívá v posouzení vývoje hodnot jednotlivých poměrových ukazatelů v pětiletém období. V další části práce byly prostřednictvím simulačního programu Stella vytvořeny modely hospodaření rostlinné a živočišné výroby. V těchto typech výroby byl sledován vývoj měsíčních sald výnosů a nákladů. Na základě provedených rozborů hospodaření byly navrženy konkrétní opatření na zlepšení ekonomické situace řešeného podniku.
Analysis of selected enterpreneurial subjekt economic situation
Keywords: zemědělský podnik finanční analýza účetnictví simulační program Stella; farming business financial analysis accounting simulation programme Stella