Hodnocení finančního zdraví podniku v kontextu vypovídací schopnosti účetních výkazů dle ČÚP. - Nováková, Monika (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce se zabývá hodnocením finančního zdraví podniku. Pro hodnocení byly vybrány metody finanční analýzy, konkrétně poměrové ukazatele z oblasti rentability, aktivity, likvidity a zadluženosti. Pro analýzu finančního zdraví byly použity bankrotní a bonitní modely, typu: Altman ZETA score, Taflerův bankrotní model, Index IN 99 a Grünwaldův index bonity.Práce byla též zaměřena na vypovídací schopnost účetních výkazů a na odhalení detekce manipulace s účetními výkazy. Pro detekci byl použit Beneish M - Score model.
Evaluation of financial health of the firm in context capability of statements according to the CAS.
Keywords: finanční zdraví; rentabilita; aktivita; likvidita; zadluženost; bonitní a bankrotní modely; vypovídací schopnost; manipulace s účetními výkazy.; financial health; profitability; indebtedness; liquidity; activity; bankruptcy and solvency models; information capability; manipulation with accounting statements.