Výtvarné zpracování knihy s texty od Bruna Ferrera - Čiperová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce na téma Výtvarné zpracování knihy s texty od Bruna Ferrera. Práce je rozdělena na praktickou a doprovodnou teoretickou část. V teoretické části jsou objasněny motivační zdroje výtvarné práce, je zde uveden životopis autora použitých příběhů, technologický postup zpracování knihy a odůvodnění použitého materiálu. V závěru je tato část doplněna o fotodokumentaci praktické - výtvarné části diplomové práce. V praktické části diplomové práce je zpracována celková podoba knihy, včetně ilustrací, tak aby byla kniha pojata jako jednotný výtvarný celek. Celkově si práce dává za cíl s pomocí křesťanského poselství, které je skryto v jednotlivých příbězích a ilustracích, umožnit i jiný pohled na běžné věci v srdci i v životě.
Art processing of the book with texts of a writer named Bruno Ferrero