Konkurenceschopnost vybraného podniku - Mikešová, Marta (Jihočeská univerzita, 2020)
Cílem diplomové práce bylo zhodnotit konkurenceschopnost vybraného podniku s využitím metod strategického řízení a finanční analýzy. Pro naplnění cíle byla nejprve vypracována literární rešerše. V praktické části byly teoretické poznatky aplikovány na vybraný podnik. Mezi provedené metody patří: PEST analýza, Porterův model pěti sil, analýza konkurentů, analýzy atraktivity odvětví, finanční analýza, zhodnocení oblasti řízení lidských zdrojů, klíčové faktory úspěchu a analýza konkurenceschopnosti. Aby byl cíl skutečně naplněn bylo v další části provedeno dotazníkové šetření a řízený rozhovor s manažerem podniku. Výsledky provedených metod strategického řízení byly shrnuty vypracováním SWOT analýzy. Následně byla navržena vhodná doporučení pro posílení konkurenceschopnosti dané organizace.
Competitiveness of selected company
Keywords: konkurenceschopnost; konkurenční výhoda; strategický management; competitiveness; competitive advantage; strategic management