Vytvoření logistického systému a ekonomického modelu pro provoz vědecké základny - Sagapova, Nikola (Jihočeská univerzita, 2016)
Tématem diplomové práce je Vytvoření logistického systému a ekonomického modelu pro provoz vědecké základny. Hlavním cílem práce je vytvoření logistického systému vědecké základny na souostroví Svabard, deskripce kritických faktorů a návrh opatření pro zajištění optimalizace celého systému z hlediska úrovně logistických procesů a souvisejících logistických nákladů a současně vytvoření ekonomického modelu provozu zkoumané vědecké základny. K naplnění cílů práce byla provedena řada řízených rozhovorů, vytěžení dat z účetní evindence a jejich následné zpracování při vytváření kalkulací nákladů na provoz základny a pro její možné pronajímání třetí straně.
Creation of the logistics system and economic model for research base operation
Keywords: Logistika; optimalizace; kalkulace; vědecká základna; cenotvorba; Logistics; optimization; costing; research base; pricing