Zjištění zájmu dětí a mládeže o snowboarding a lyžování v Jižních čechách - Mlnařík, Jan (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem práce je provedení sociálně pedagogického výzkumu v oblasti zájmu o lyžování a snowboarding mezi dětmi a mládeží v Jihočeském kraji. První část se zaměřuje na historii a materiální vybavení obou zimních sportů. Zájem dětí a mládeže o lyžování a snowboarding je zjišťován vlastnoručně vytvořeným dotazníkem. Následuje výběr reprezentativního základního souboru. Těžiště práce spočívá ve vyhodnocení získaných dat, neboť je lze využít na školách při plánování zimních kurzů. Analýza a interpretace výsledků provedeného výzkumu tak nejen odhaluje skutečný zájem o dané sporty, ale předpokládá jejich využití při plánování školních aktivit.
The findings of the interest of children and adolescents about snowboarding and skiing in the South Bohemia
Keywords: lyžování; carving; snowboarding; sociálně pedagogický výzkum; školní aktivity; Skiing; Carving; Snowboarding; Socio-educational research; School Activities