Stavba elektronkového zesilovače - Strejc, Jakub (Jihočeská univerzita, 2014)
Předložená práce se zabývá, nejprve teoreticky a poté prakticky, stavbou elektronkového zesilovače. Cílem této práce bylo postavit funkční elektronkový zesilovač o výkonu minimálně 2 x 20 W. V první části je popsána teorie elektronkových zesilovačů, které jsou v povědomí díky charakteristickému zvuku. Dále je rozebíráno teoreticky schéma zapojení zesilovače po jednotlivých blocích plus další funkční bloky, jako připojení sluchátek, nebo VU metru. Ve zbytku práce je řešena vlastní realizace elektronkového zesilovače.
The construction of a vacuum tube amplifier
Keywords: elektronkový zesilovač; elektronka; nízkofrekvenční zesilovač; tube amplifier; vacuum tube; low-frequency amplifier