Kresebné ilustrace na motivy díla Vévodkyně a kuchařka od Ladislava Fukse - Harazinová, Sandra (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce na téma Kresebné ilustrace na motivy díla Vévodkyně a kuchařka od Ladislava Fukse je složena z části teoretické a praktické. Část teoretická se zabývá rozborem samotné knihy, nastíněním kulturního prostředí vzniku díla, životem a dílem Ladislava Fukse a výtvarnými osobnostmi z Fuksova prostředí. Část praktická popisuje celkové zpracování ilustrací ke knize, hlavní myšlenku, techniku a použité materiály. Také je doplněna o fotografickou dokumentaci.
Drawing illustrations on the motifs of the Vévodkyně a kuchařka by Ladislav Fuchs
Keywords: Vévodkyně a kuchařka; Ladislav Fuks; výtvarníci; ilustrace; The Duchess and the Cook; Ladislav Fuks; artists; illustrations