Zpracování, organizace a ověření integračního dne pro osoby s postižením - Suchan, Radek (Jihočeská univerzita, 2009)
Během života a následně během studií jsem se setkával při různých předmětech s pojmy mentální postižení, mentální retardace, socializace. Během prvního a druhého ročníku proběhly jednodenní akce s názvem ''Spolu to dokážeme.'' Při spoluorganizování těchto setkání mě napadlo vytvořit model či ukázkovou akci pro všechny, kteří chtějí udělat něco výjimečného či zajímavého pro jedince s mentálním postižením. Při průběhu integračních dnů ''Spolu to dokážeme'' jsem si uvědomil, o jak reciproční vztah se jedná. Právě my, osoby bez handicapu, si při těchto setkáních uvědomujeme, jak jednoduché jsou naše všední starosti a co všechno se můžeme naučit od našich spoluobčanů s postižením. Cílem této práce je vytvoření nového modelu celé akce ''Spolu to dokážeme''.
Processing, organization and check integrative of the day for men with handicap (action "Together it prove").
Keywords: Tělesné postižení; mentální postižení; integrace; soutěžení; spolupráce; socializace.; physically handicapped; mental handicapped; integration; competition; cooperation; socialization.