Edukace osob se sluchovým postižením - komunikační přístupy užívané ve vzdělání - Pichlerová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2016)
Práce se zabývá edukací a výchovou osob se sluchovým postižením, jejich úspěšnou socializací a získání plnohodnotného místa ve společnosti. Výzkumná část byla provedena kvalitativním sběrem dat, metodou dotazování, technikou polořízených rozhovorů.
Education of persons with hearing impairment and communication approaches used in education
Keywords: Sluchové postižení; surdopedie; komunikace; integrace; výchova; vzdělávání; kompenzační pomůcky.; Hearing Impairment; Surdopedie; Communication; Integration; Education; Compensatory Tools.