Předpoklady rozvoje cestovního ruchu na Prachaticku - Mráz, Pavel (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce je zaměřena na cestovní ruch na Prachaticku. Hlavním cílem práce byla analýza cestovního ruchu na Prachaticku, příprava produktového balíčku a provedení marketingového výzkumu. Z výsledků terénního šetření byl zjištěn profil nejčastějšího návštěvníka. Na základě profilu byl vytvořen nový produkt ''Na kole za přírodou, historií a adrenalinem Prachaticka''. Produkt se týká cykloturistiky, adrenalinových zážitků, poznávání měst, přírody a zámků. Součástí balíčku jsou ubytovací a dopravní služby, dále možnost uskutečnění adrenalinových sportů a návštěva technických, kulturních a historických památek.
Expectations of development of tourism at Prachaticko
Keywords: cestovní ruch; volný čas; služby; ubytovací služby; destinace cestovního ruchu; region; marketing; druhy cestovního ruchu; formy cestovního ruchu.; tourism; leisure time; services; accommodation services; tourist destination; region; marketing; kinds of tourism; forms of tourism.