Porovnání energetických a izolačních vlastností vybraných rostlinných materiálů - Bouberle, Josef (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se zabývá posouzením vhodnosti rostlinných materiálů pro využití v energetice a v izolačních materiálech ve stavebnictví zejména z pohledu trvale udržitelného rozvoje. Příroda produkuje velké množství surovin, které je možné s malým energetickým vkladem různě použít ať již k výrobě alternativních zdrojů energií nebo ve stavebnictví. Také porovnává současný dostupný sortiment produktů na trhu v České republice, zejména v izolačních materiálech a jejich možností a vhodnosti použití ve stavebnictví.
The comparison of energetical and insulative properties of selected plant materials
Keywords: Energetické a tepelně izolační materiály; konopí seté; len setý; rákos obecný; rychle rostoucí dřeviny; korkový dub; zpracování rostlinných materiálů; biopaliva; rostlinná biomasa.; Energetics and insulating materials; hemp; flax; canebrake; fast growing trees; cork oak; the processing of plant materials; biofuels; biomass.