Dodání zboží do jiných členských států a vývoz zboží do třetích zemí dané obchodní společnosti - Kazimourová, Petra (Jihočeská univerzita, 2012)
Předmětem mé bakalářské práce je porovnat dodání zboží do jiných členských států s vývozem zboží třetích zemí. Na konkrétním příkladu jsou vysvětleny rozdíly při dodání zboží do jiných členských států a při vývozu zboží do třetích zemí, které se týkají především vzniku povinnosti přiznat osvobození od daně, daňových dokladů a kurzových rozdílů.
Delivery of goods to other Member States and export of goods to third coutries the company
Keywords: Vývoz; dodání zboží; Evropská unie; třetí země; jiné členské státy; DPH; účetnictví; pohledávka; dodání zboží; Export; delivery goods; European union; third countries; other Member States; VAT; accounting; claim; transport of goods