Kvantifikace vlivu revitalizace toku na změnu objemu vody zadržené v krajině - Pícha, Karel (Jihočeská univerzita, 2022)
Hlavním cílem této diplomové práce je zhodnocení vlivu provedené revitalizace na řece Stropnici na množství vody zadržené v krajině. Teoretická část práce se zaměřuje na popis revitalizací a na retenci vody v krajině. Praktická část se zaměřuje na popis vybraného území, popis samotné revitalizace daného úseku a na porovnání množství vody v tomto úseku před revitalizací a po ní. Revitalizace prospěla nejenom toku, jehož délka se v daném úseku značně prodloužila za pomocí meandrů, ale i širšímu okolí řeky, které v současné době vykazuje známky zamokření.
Quantification of the effect of stream revitalization on landscape water retention
Keywords: Revitalizace; Renaturace; Retence; Revitalization; Renaturation; Retention