Daňová optimalizace vybraného podnikatelského subjektu - Veselý, Petr (Jihočeská univerzita, 2007)
Anotace Daňová optimalizace představuje snahu daňového subjektu o minimalizaci daňové povinnosti.Toho je dosahováno daňovými úsporami. Každý subjekt smí využívat pouze zákonné postupy, nezákonné představují daňový únik. Celá práce se zabývá pouze daní z příjmu. V teoretické části práce je představena současná česká legislativa v oblasti daně z příjmu. V praktické části je prezentována konkrétní firma (spol.r.o.) a osoby mající vztahy k firmě. V práci jsou řešeny čtyři skupiny subjektů: 1. Zaměstnanec firmy, 2. Zaměstnanec a zároveň spolumajitel firmy, 3. Firma jako celek, 4. Další spoluvlastníci firmy. U každé skupiny bude spočítána současná daňová povinnost a několik možných variant, které budou následně porovnány a z nich vybrána ta nejoptimálnější pro daný subjekt.
The Tax Optimalization of a Chosen Entrepreneurial Subject
Keywords: Klíčová slova: Daň z příjmu; daňové úspory; společnost s ručením omezeným; daňová povinnost; Key words: Income tax; Tax savings; Limited Liability Company; Tax liability