Dějiny školy v Sepekově v letech 1900 - 1950 - Novotná, Lucie (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce se věnuje historii školy v obci Sepekov v časovém období 1900 1950. V první části je stručně popsaná lokalita, ve které se škola nachází. Dále pokračuje stručnými dějinami pedagogiky zvoleného období. Další kapitoly se zabývají vlastními dějinami vzdělávání v obci a jsou dále rozděleny na dvě části. První je vztažena k dobovým politicko-společenským vazbám a druhá vždy představuje modelový školní rok daného časového úseku. Takto je vytvořen komplexní obraz popsaného období.
History of school in the town Sepekov in the years 1900 - 1950
Keywords: škola; Sepekov; historie; školní rok; politika; regionální dějiny; politické a společenské události; school; Sepekov; history; school year; politics; regional history; political and society events