Hospodaření s tuhým komunálním odpadem v Jihočeském regionu na příkladu dvou měst - Barger, Vít (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato diplomová práce se zabývá odpady, zejména potom komunálním odpadem a problematikou odpadového hospodářství. Praktická část je zaměřena na finanční stránku odpadového hospodářství a nakládání s odpady v Třeboni a Bechyni a také se zabývá otázkami dalšího zpracování odpadu v regionu. Práce je doplněna o informace o odpadovém hospodářství města Písku, jako dobrého příkladu v regionu. Tyto informace také posloužily pro lepší zachycení nakládání s komunálním odpadem v Jihočeském regionu.
The Municipal Solid Waste Management in South Bohemia Region at the Example of Two Towns
Keywords: Životní prostředí; udržitelný rozvoj; odpad; odpadové hospodářství; komunální odpad; recyklace; Environment; Sustainable development; Waste; Waste management; Municipal waste; Recycling