Výběr optimální varianty půjčky pro vybraného klienta - Šedivý, Petr (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato práce je rozdělena na dvě základní části, z nichž první se zabývá teoretickým vymezením zkoumané problematiky, tj. oblastí půjček a oblastí vícekriteriálního rozhodování. Druhá část je zaměřena na faktický výběr optimální varianty půjčky pro vybraného klienta, při kterém byly použity metody vícekriteriálního srovnání. Zároveň byly porovnány půjčky poskytované bankami a půjčky, které jsou poskytovány nebankovními společnostmi.
Selection of the optimal loan for the selected client
Keywords: Vícekriteriální porovnání; váhy; půjčky; Multicriteria comparison; weight; loans