Systém pro vygenerování výrobních výkresů v 3D CAD systémech se zaměřením na parametrický 3D modelář SolidWorks - Michlík, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce pojednává o tvorbě technické dokumentace v 3D modeláři SolidWorks. První část práce je teoretická. Představuje zde pojem CAD systémy a uvádí příklady nejznámějších strojírenských CAD programů, se zaměřením na SolidWorks. Druhá část práce je praktická. Na vybraném dílu je popsána tvorba řezů, detailů, pohledů, popisového pole a kót. Poslední část se věnuje tvorbě výkresu sestavy. Vkládání pozic, kusovníku a znázornění rozložené sestavy na výkrese. Celá práce je obohacena o obrázky pořízené přímo z praxe.
System for generating production drawings in 3D CAD systems with a focus on parametric 3D modeler SolidWorks
Keywords: CAD; SolidWorks; technická dokumentace; CAD; SolidWorks; technical documentation