Zdanění příjmů právnické osoby v ČR a ve Francii - Šindelář, Martin (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem této bakálářské práce je porovnat daň z příjmů právnických osob v České republice s daní ze společností ve Francii. Porovnávám především výši sazeb daně, možnosti snížení základu daně a povinnosti při odvodu daně. V druhé části se pokouším daňově optimalizovat podnik v České republice.
Income Taxation of Legal Entities in The Czech Republic and France
Keywords: Daňový systém; Daň z příjmu právnickcýh osob; Francie; Daňová optimalizace; Mezinárodní smlouvy; Harmonizace legislativy EU; Sazba daně; Taxation system; Taxes on corporate income; France; Tax optimalisation; International treaties; Harmonization of EU legislation; Tax rate