Využití sociálního podnikání při pracovním začleňování osob se zdravotním postižením - Stroblová, Eva (Jihočeská univerzita, 2018)
Práce je zaměřena na sociální podnikání jako příležitost zaměstnávání osob se zdravotním postižením. Teoretická část je věnována sociálnímu podnikání, jeho definování a legislativnímu prostředí, kde se sociální podniky pohybují. Dále se zabývá osobami se zdravotním postižením, jejich vymezení, významu práce. Zároveň jsou zde popsány formy podpory zaměstnávání osob se zdravotním postižením ze strany státu a EU. Na teoretickou část navazuje výzkum, který má za úkol ověřit znaky sociálního podnikání u třech podniků působících v Českých Budějovicích
Use of social business in the labor integration of persons with disabilities
Keywords: sociální podnikání; osoby se zdravotním postižením; zaměstnávání osob se zdravotním postižením; pracovní začleňování; social business; people with disabilities; employment of people with disabilities; inclusion