Analýzy prostředí v pivovarnictví - Maršík, Dominik (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce se zaměřuje na vnější a vnitřní analýzu dvou společností v pivovarském prostředí. Cílem je zhodnotit současný stav podniků prostřednictvím zvolených analýz. Práce se věnuje problematice strategického managementu a popisuje vybrané analýzy jako jsou PESTLE analýza, Porterův model pěti sil, SWOT analýza a finanční analýza. Zároveň se v práci nachází charakteristika obou společností. Informace získané z analýz jsou použity ke zhodnocení současného stavu společností a dochází k návrhu optimálních strategií, které by podpořily budoucí rozvoj společností.
The analyses of environment in brewing industry
Keywords: strategický management; pivovarnictví; vnější a vnitřní analýza; strategie; SWOT analýza; strategic management; brewing industry; strategies; SWOT analysis; internal and external environment