Eutanazie a důstojnost člověka v katolickém učení církve - Vráblová, Eva (Jihočeská univerzita, 2010)
Teoretické zpracování problému eutanazie a obhajoba lidské důstojnosti v katolickém učení církve, vypracování dotazníku k tomuto tématu.
Eutanazie and natural law
Keywords: eutanazie; utrpení; lidská důstojnost; naděje; dobro; zlo; Bůh; pravda; rozum; svědomí; studenti všeobecného gymnázia v Moravských Budějovicích; studenti Biskupského gymnázia v Brně; euthanasia; suffering; man's dignity; hope; good; evil; God; truth; intellect; conscience; students of grammar school in Moravske Budejovice; students of Bishop Grammar school in Brno