Role osobnosti v ptačí reakci na výstražně zbarvenou kořist - Tesařová, Monika (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato práce zkoumala osobnost a individuální rozdíly v reakcích na aposematickou kořist u sýkory koňadry, Parus major. Cílem bylo ohodnotit individuální rozdíly v chování čtyřiceti jedinců sýkor a najít možné korelace s reakcemi těchto ptáků k nápadně zbarvené kořisti, pátému larválnímu instaru ruměnice pospolné, Pyrrhocoris apterus.
The role of personility in bird reaction to conspiciously coloured prey
Keywords: osobnost; personalita; sýkora koňadra; Parus major; ruměnice pospolná; Pyrrhocoris apterus; nápadně zbarvená kořist; aposematická kořist; aposematismus; personality; Great tit; Parus major; predator; firebug; Pyrrhocoris apterus; conspiciously coloured prey; aposematic prey; aposematism