Využití volného času u pubescentů a adolescentů oddílu vodního póla Fezko Strakonice. - Králová, Andrea (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se zabývá využíváním volného času pubescentů a adolescentů oddílu vodního póla TJ Fezko Strakonice. Výzkumný soubor tvořilo n = 24 (muži = 11, ženy = 13) ve věku 12 ? 17 let. Pro zjištění bylo použito ankety a řízeného rozhovoru s vybranými jedinci. Vyhodnocené výsledky ankety jsou zanesené do grafů a písemně vyhodnocené podle odborné literatury, konzultace od odborníků a odborné erudovanosti autora. Závěrem práce je zjištění, že obě zkoumané skupiny věnují svůj volný čas převážně vodnímu pólu. Pubescenti oproti adolescentům tráví více volného času na sociálních sítích, adolescenti se raději schází s kamarády.
Using free time by teenagers and adolescent who play water polo at the club Fezko Strakonice.
Keywords: volný čas; adolescence; pubescence; sport; pohybová aktivita; vodní pólo.; leisure; adolescence; pubescence; sport; physical activity; water polo.