Vývoj moderního HR systému - Malceva, Anna (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato diplomová práce se zabývá vývojem HR systému. Cílem je popsat průběh vývoje informačního systému pro řízení lidských zdrojů v prostředí firmy DataCentrum systems & consulting, a.s, která vyvíjela moderní HR systém pro jistý podnik. Úkolem je popsat nejenom samotný vývoj (průběh programování), ale také veškeré další související činnosti, jako jsou analýza vstupních požadavků, použité vývojové metody, vývojové týmy, nástroje použité během vývoje a testování aplikace. Ve výsledku je představen vzniklý informační systém a je zhodnocen celý projekt s doporučením na zlepšení. Tato diplomová práce je rozdělena do dvou částí, a to teoretické a praktické. Teoretická část obsahuje přehled odborné literatury, která se vztahuje k dané problematice. Jedná se zejména o vymezení pojmu informační systém, informační společnost, vysvětlení ERP informačního systému a o metodiky vývoje. Praktická část obsahuje popis průběhu vývoje a zaměřuje se na analýzu vstupních požadavků zákazníka, použité metodiky vývoje, na vývojový tým, nástroje zvolené během vývoje a testování informačního systému. V praktické části je uvedena ukázka vyvinutého systému a zhodnocení projektu.
Development of modern HR system
Keywords: Informační systém; řízení lidských zdrojů; ERP informační systém; vývoj informačního systému; metodiky vývoje; agilní vývoj.; Information system; human resources; ERP; information system development; methodology of development; agile development.