Příprava podniku na recertifikaci podle normy ISO 9001:2015 - Jandová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce je zaměřena na systém managementu kvality podle norem ISO. Cílem diplomové práce je zhodnocení současné situace systému managementu řízení kvality v dané společnosti a navrhnout opatření potřebné pro recertifikaci podle normy ISO 9001:2015. Práce je rozdělena na dvě části teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou definovány základní pojmy jako kvalita, historie kvality, principy, koncepce managementu kvality, ISO norma 9001:2008 a ISO norma 9001:2015. Praktická část je věnována charakteristice společnosti, vyhodnocení současné situace v systému řízení kvality, který má organizace certifikovaný podle normy ISO 9001:2008. Práce se dále zabývá kroky potřebnými pro recertifikaci společnosti podle normy ISO 9001:2015.
Preparing of company for recertification according to the norm ISO 9001:2015
Keywords: kvalita; ISO normy; systém řízení kvality; quality; ISO standards; quality management system