Mazel domácí. Výtvarný projekt pro mladší školní věk. - Boudová, Julie (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce na téma mazel domácí obsahuje výtvarné přístupy, které vedou žáky k citlivému a uvědomělému chování ke zvířatům. Teoretická část představuje zobrazování zvířete v dějinách výtvarného umění a možnosti zapojení zvířecí tematiky do rámcového a školního vzdělávacího programu základních uměleckých škol. Dále se práce věnuje vztahu dětí a zvířat a léčebné moci zvířat. V práci je pojednáváno o projektové metodě výuky, která byla zvolena pro dané téma na základní umělecké škole. Praktická část práce byla realizována v přípravném a prvním ročníku Základních uměleckých škol v Dačicích a v Jemnici a reflektuje průběh vlastních lekcí na téma Mazel domácí.
Home Pet. Creativ project for primary school age.
Keywords: mazel domácí; zvíře; výtvarně projektová metoda; zoomorfní tematika; home pet; animal; art-project method; zoomorphic themes