Oblíbený učitel očima žáků základní školy - Strnadová, Karolína (Jihočeská univerzita, 2016)
Předkládaná diplomová práce se zabývá problematikou oblíbenosti učitele. Ve své teoretické části přibližuje pojem učitel, dále poskytuje poznatky o osobnosti učitele z hlediska psychologie. Teoretická část zahrnuje rovněž kapitoly, věnující se typologii učitelů, pojmu kompetence učitele a přináší také představy úspěšného učitele, rady učitelům a výsledky výzkumů. Praktická část je založena na výzkumu, jež byl proveden prostřednictvím hloubkového rozhovoru.
Favourite Teacher from Lower Secondary Pupils' Point of View
Keywords: Učitel; osobnost učitele; kompetence učitele; úspěšný učitel; Teacher; teacher´s personality; teacher competence; successful teacher