Fibrinogen-related proteins in ixodid ticks - Fišer, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2013)
Hlavním cílem práce bylo identifikovat fibrinogenu podobné proteiny s lektinovou aktivitou u čtyř druhů klíšťat čeledi ixodidae. Tyto proteiny, jenž jsou pravděpodobně součástí vrozeného imunitního systému klíštěte, byly poté charakterizovány biochemickými metodami.
Fibrinogen-related proteins in ixodid ticks